Hirvikolarit lisääntyneet huolestuttavasti – eläimet etsivät vettä helteellä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kesän hellepäivien johdosta metsissä olevat lammikot ja muut eläinten juomapaikat ovat kuivumassa. Tämä aiheuttaa sen, että eläimet hakeutuvat isompien vesistöjen ääreen ja eläimet joutuvat näin myös ylittämään autoteitä normaaleista reiteistä poiketen.

– Lounais-Suomen poliisi on saanut viikon sisällä jo 140 ilmoitusta hirvieläinonnettomuuksista. Poliisi pyytää autoilijoita tarkkaavaisuuteen ja nopeuden alentamiseen vesistöjen lähellä, Poliisi muistuttaa.

Lisäksi poliisi pyytää jättämään vesistöissä uivat hirvet ja muut eläimet rauhaan. Jos eläin kuitenkin pitää saada valokuvattua tai videoitua, tulee se tehdä riittävän kaukaa eläintä häiritsemättä. Eläintä ei myöskään saa häiritä menemällä veneellä sen lähelle. Pahimmillaan eläin voi hukkua, kun sitä häiritään uimassa.