Taikasienet poistettiin rankaistavien joukosta jo toisessa Yhdysvaltojen kaupungissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian Oakland on dekriminalisoinut psilosybiiniä sisältävät sienet. Kyseessä on Denverin jälkeen jo toinen Yhdysvaltojen kaupunki, joka on lieventänyt hallusinogeenisiin sieniin liittyviä rangaistuksia.

Oaklandin kaupunginvaltuusto järjesti julkisen kuulemistilaisuuden, jossa kuultiin ihmisten kokemuksia sienistä. Tiistaina järjestetyssä äänestyksessä kaupunginvaltuusto päätti dekriminalisoida tietyt luonnosta saatavat psykedeelit.

Lakiuudistuksen myötä sienten käytöstä tai hallussapidosta ei tulla San Francisco Chronicle -lehden mukaan enää rankaisemaan. Niiden myynti ja kasvattaminen, hallussapito kouluissa ja autolla ajaminen vaikutuksen alaisena ovat edelleen rangaistavia tekoja.

Tutkimukset ovat viime vuosina osoittaneet, että psilosybiinistä voi olla apua esimerkiksi masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Valtuusto kuitenkin painottaa, että masennuksesta kärsivien tulisi vierailla lääkärillä ennen sienten kokeilemista ja pitäytyä niitä käyttäessään pienissä annoksissa.