Koripalloilija jäi kiinni dopingtestissä – oli virtsanäytteen perusteella raskaana

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ammattilaiskoripalloilija D.J. Cooper on jäänyt kiinni dopingtestissä huijaamisesta nololla tavalla. Virtsatestin mukaan hän olisi ollut raskaana. Cooperin täytyi suorittaa dopingtesti, sillä hän halusi liittyä Bosnian kansallisjoukkueen riveihin.

Testin tekijöiden yllätykseksi virtsasta löydettiin naisilla raskauden aikana esiintyvää istukkahormonia. Koripalloilija oli yrittänyt huijata testissä käyttämällä tyttöystävänsä virtsaa. Nainen ei ollut mitä ilmeisimmin tiennyt tuolloin olleensa raskaana.

Eurohoops-sivuston mukaan kansainvälinen koripalloliitto FIBA määräsi Cooperin kahden vuoden pelikieltoon. Tapaus sattui jo vuonna 2018, mutta se on tullut julkisuuteen vasta nyt.