Amnesty varoittaa Yhdysvaltoihin matkustavia – syynä aseväkivalta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukkoammuskelut ovat Yhdysvalloissa lähes arkipäivää. Nyt ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on jo varoittanut ja ohjeistanut maahan matkustavia mahdollisen ampuma-aseväkivallan varalta.

Amnesty kehottaa Yhdysvaltoihin matkustavia olemaan varuillaan ja laatimaan hätäsuunnitelman pahimman varalle. Matkustajia kehotetaan myös olemaan tarkkana suurissa ihmisjoukoissa, kuten uskonnollisissa paikoissa, kouluissa ja yökerhoissa.

Järjestön mukaan matkustajan sukupuoli- ja seksuaali-identiteetti sekä etninen alkuperä voivat myös johtaa suurempaan aseväkivallan kohteeksi joutumisen riskiin. Amnesty kuvailee ampumavälikohtausten lisääntymistä Yhdysvalloissa ihmisoikeuskriisiksi.

USA Today -lehden mukaan Amnesty ei ole ainoa taho, joka on varoittanut Yhdysvaltoihin matkustavia ampuma-aseväkivallasta. Myös Venezuela ja Uruguay ovat kehottaneet kansalaisiaan siirtämään mahdollisia Yhdysvaltojen matkoja väkivallan uhan vuoksi.