Pomon kahvikuppitesti paljastaa hakijoiden asenteen – tekee saman jokaisessa työhaastattelussa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni työnhakija voi näyttää paperilla kuinka erinomaiselta tahansa, mutta lopulta työhaastattelussa vasta näkee, kuinka hän soveltuu juuri kyseiseen työympäristöön ja -yhteisöön. Australialaisella pomolla on nerokas vinkki henkilön oma-aloitteisuuden ja asenteen mittaamiseen.

Xero Australiassa työskentelevä Trent Innes arvioi työnhakijoiden asennetta kahvikuppitestillä. Se ei petä hänen mukaansa koskaan. Mies kävelyttää hakijat firman keittiöön ja he ottavat sieltä juomista toimistoon.

Jos henkilö haastattelun päätteeksi korjaa jälkensä ja vie kupin takaisin keittiöön, on hänellä paremmat mahdollisuudet päästä yrityksen palkkalistoille. Trent Innes kertoo, että kuppinsa työhuoneeseen muiden siivottavaksi jättävä henkilö joutuu yrityksen mustalle listalle, eikä hän tulee enää koskaan samaan töitä firmasta.

– Xeron toimiston keittiö on aina puhdas ja hohtava. Kaikki pesevät omat kuppinsa. Työhaastattelun testi selvittää, sopiiko henkilö Xeron työkulttuuriin, jossa kaikki asiat hoidetaan kuten pitääkin, Innes kertoo The Venture podcastissa.