Brasilian presidentiltä erikoinen lausunto: ”Kakkaaminen joka toinen päivä riittää”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Brasilian presidentti Jair Bolsonarolla on jokseenkin epätyypillinen ehdotus ympäristön pelastamiseksi. Hän kehottaa ihmisiä ulostamaan vain joka toinen päivä.

Bolsonaroa on kritisoitu siitä, että Amazonin sademetsän tuhoaminen on lisääntynyt hänen presidenttikautensa aikana. Aiemminkin toimillaan ja kannanotoilla vastustusta herättänyt presidentti vastasi asiasta huolestuneelle toimittajalle erikoisella ehdotuksella.

– Vähemmän syöminen riittää. Te puhutte ympäristön saastuttamisesta. Joka toinen päivä kakkaaminen riittää. Se on parempi ratkaisu koko maailmalle, Bolsonaro ehdotti.

Forbes-lehden mukaan ihmisen normaali ulostustahti vaihtelee kolmesta kerrasta päivässä kolmeen kertaan viikossa. Omaan ulostustahtiin ei voi pidemmän päälle juurikaan vaikuttaa, ja syödyn ruoan määrän sijaan se riippuu ennemminkin siitä mitä henkilö syö ja juo.