iPhone-latausjohto mahdollistaa tietokoneen kaappaamisen

Digi · Tim Isokivi

Tietokoneen kaappaaminen voi olla asiansa osaaville hakkereille lähes pelottavan helppoa. Sen osoittaa MG-nimisen tietoturva-asiantuntijan luoma kaapeli, jolla mihin tahansa tietokoneeseen voi päästä käsiksi etänä.

O.MG Cable näyttää päällisin puolin aivan iPhonen latauskaapelilta. Johtoon on kuitenkin piilotettu huomaamaton implantti. Hakkeri voi lähellä sijaitsevan tietokoneen tai wi-fin kautta esimerkiksi lähettää haittaohjelmia koneeseen, johon johto on kytketty.

MG loi kaapelin muistuttamaan erehdyttävästi iPhonen latauskaapelia. Implantin voisi kuitenkin piilottaa lähes mihin tahansa PC- tai Mac-tietokoneeseen kiinnitettävään johtoon.

MG toteaa Techcrunch-sivustolle useimpien tietävät nykyään, ettei koneeseen kannata kiinnittää satunnaista USB-muistitikkua. O.MG Cablen tarkoitus on opettaa, että uhka voi piillä myös vaarattomamman näköisissä esineissä.