Poliisi turvasi Blockfest-festivaalia tehokkaasti: ”Hyvää yhteistyötä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjoismaiden suurin hiphop-tapahtuma Blockfest teki tänä vuonna erittäin tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa. Poliisin läsnäolo näkyi koko tapahtuman ajan ja sen ansiosta sekä öykkärit että lakia rikkoneet saatiin nopeasti kuriin. Sen myötä festivaalivieraat saivat nauttia turvallisesta tapahtumasta.

Blockfestin festivaalialueella oli jo etukäteen ilmoitettu nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä kohtaan. Lisäksi liian humalassa olleiden tai huumausaineiden kanssa festivaalialueelle pyrkineiden rannekkeet otettiin pois. Poliisi kirjasi viikonlopun aikana Tampereen keskustan alueelta yli 200 rikosilmoitusta, joista Blockfestiin liittyviä oli noin 160. Festareilla oli noin 30.000 vierasta. Pääosa tapahtumasta seuranneista rikosilmoituksista liittyi huumausaineisiin.

Kirjatut 22 huumausainerikosta liittyi lähinnä huumausaineen myyntiin. Käyttörikosepäillyistä 21 oli alaikäisiä. Suurin osa huumausainerikoksista paljastettiin poliisin oman valvontaoperaation kautta Tampereen keskustan alueelta festivaalialueen lähettyviltä. Huumausainerikosten lisäksi poliisi kirjasi joukon muita rikosilmoituksia. Rikosepäiltyjen lisäksi poliisilaitokselle tuotiin useita kymmeniä alaikäisiä, jotka olivat yrittäneet rynnätä tapahtuma-alueelle ilman sisäänpääsyyn oikeuttavaa ranneketta.

– Poliisi teki hyvää yhteistyötä Ratinan alueella tapahtuman turvallisuusorganisaation kanssa ja alueelta poistetulta tai alueelle huumausaineiden tai alkoholin kanssa pyrkineiltä leikattiin sisäänpääsyyn oikeuttava ranneke pois. Pelkästään perjantaina ranneke poistettiin noin 60 festivaalivieraalta, Sisä-Suomen poliisista kerrotaan.