Kerää mustaherukoita talven varalle – verrattomia terveyshyötyjä suoraan puutarhasta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiskunta on omaksunut yhä paremmin luonnollisen tavan hoitaa itseään. Moni turvautuu ruokavalion parannuksiin erilaisia sairauksia hoitaessaan. Myös lukuisista marjoista ja mausteista on löydetty konkreettista hyötyä ihmisen terveydelle.

Terveyttä ei saa lääkepurkista. Sen sijaan omasta puutarhasta sitä voi saada mielin määrin superfoodin muodossa, jos hyödyntää kotimaisia vitamiinipommeja monipuolisesti ruokavaliossaan. Hedelmän – ja Marjanviljelijän liitto kertoo, että sadassa grammassa mustaherukoita on C-vitamiinia 171 prosenttisesti päivän saantisuositukseen nähden.

Lisäksi mustaherukka on kyllästetty suoliston hyvinvointia parantavilla kuiduilla. Marjoissa on hurja määrä soluja suojaavia polyfenoleita. Mustaherukka alentaa aterianjälkeistä verensokerin nousua ja parantaa verisuonten toimintaa. Liiton mukaan uusia ja lupaavia terveyshyötyjä löydetään koko ajan lisää.

Suomen kesän pitkässä päivässä kasvaneet mustaherukat ovat kotimaista superfoodia. Jo alle desilitrasta mustaherukoita…

Publiée par Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto sur Vendredi 23 août 2019