Nyt se on varmaa! Suomessa ensi kesänä MotoGP-sarjan osakilpailu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iittiin rakennettu KymiRing saa järjestettäväkseen ensi vuonna MotoGP-sarjan osakilpailun. Kansainvälinen moottoripyöräilyn kattojärjestö FIM on julkaissut ensi kauden MotoGP-kisakalenterin. Sen mukaan Suomessa ajetaan MotoGP-kilpailu 12. heinäkuuta 2020.

FIM on julkaissut ensi vuoden osakilpailukalenterin, joka vahvistetaan myöhemmin tänä vuonna. Suomi on mukana ensimmäistä kertaa järjestämässä 20 osakilpailua, joiden avulla kilpaillaan ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruus. Sopimus KymiRingillä järjestettävistä MotoGP-osakilpailuista on viisivuotinen.

Kouvolan kupeessa Iitissä sijaitsevalla KymiRingillä ajettiin viime viikolla MotoGP:n kansainväliset testiajoja ensimmäistä kertaa Suomessa. Testiajoihin osallistuvat kaikki kuusi MotoGP-tiimiä: Aprilia, Ducati, Honda, KTM, Suzuki ja Yamaha. Suomen Mika Kallio oli mukana KTM:n tehdastiimissä.