Elon Muskin Mars-alus lensi Yhdysvalloissa – katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Visionääri Elon Musk on tehnyt viime vuosina historiaa monin tavoin. Hänet muistetaan paitsi Teslan perustajana myös takaisin palaavien SpaceX-rakettien isänä. Viime aikoina Musk on esittänyt useasti visionsa Marsiin suuntautuvasta miehitetystä lennosta. Nyt hanke on ottanut askeleen eteenpäin.

SpaceX julkaisi eilen videon, jossa yrityksen Starhopper-alus nähdään lentämässä. Kyseessä ei ole vielä aluksen lopullinen versio, vaan yksimoottorinen koeversio, jota nyt testattiin onnistuneesti.

Alus nousi noin 150 metrin korkeuteen, josta se myös laskeutui maahan pienin vaurioin. Katso video aluksen lennosta artikkelin lopusta. Koelento tehtiin Boca Chica Beachin alueella, jonka asukkaita oli varoitettu mahdollisista räjähdyksistä testilennon aikana.