Suomen Lidl luopuu laktoosittomien maitojuomien muovikorkeista – säästää muovia yli 30 000 kiloa vuodessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lidl-kauppaketju on kertonut poistavansa muovikorkit omista Pohjolan Meijeri -merkkinsä laktoosittomista maitojuomatölkeistä Suomessa. Korkit poistetaan kaikista laktoosittomista maitojuomista sekä laktoosittomasta piimästä lokakuun aikana.

– Siirtymällä muovikorkeista perinteisempään tölkkimalliin vähennämme muovijätettä yli 30 000 kiloa vuodessa. Konkreettisesti luku vastaa yhteensä yli 60 lehmän painoa, kertoo valikoimapäällikkö Tommi Lehmussaari.

Lidlin tavoite on vähentää muovia kaupan omien merkkien tuotteista 20 prosenttia vuoden 2025 loppuun mennessä. Muovikorkkien poistaminen on jälleen yksi askel kohti tätä tavoitetta. Korkkien sijaan maitojuomissakin otetaan käyttöön muista maitotölkeistä tutut perinteiset kaatonokat, joka aukaistaan tuttuun tapaan tölkin ”siipiä” taivuttamalla.

Lidl korvaa myös Pohjolan Meijerin perusmaitotölkkien raakaöljypohjaisen muovikerroksen mäntyöljypohjaisella pinnoitteella. Uudet pinnoitteet tulevat rasvattomiin maitotölkkeihin sekä kevyt- ja täysmaitotölkkeihin myöhemmin syksyllä.