Rattijuoppo kaahasi Kouvolassa 148 km/h viidenkympin alueella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kouvolan Voikkaalla on jäänyt kiinni hurjaa ylinopeutta ajanut rattijuoppo. Nuoren miehen ajoneuvon kuljettama nopeus oli ollut poliisipartiota vastaan ajaessa 148 km/h. Alueen nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Poliisi oli lähtenyt välittömästi Voikkaan Multamäentiellä iltakahdeksan aikaan ylinopeutta ajaneen kuljettajan perään. Mies oli pysähtynyt lyhyen takaa-ajon jälkeen linja-autopysäkille. Kuljettajana toiminut mies puhalsi alkometriin 2,05 promillea.

Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Ylinopeus on merkittävin osatekijä noin 30 prosentissa kuolemaan johtavista liikenneonnettomuuksista. Tällä kertaa kuljettaja oli kaiken lisäksi tuhdissa humalassa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.