BMW loi mustaakin mustemman auton – päällystetty vantablack-materiaalilla

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman mustin materiaali, Vantablack, kykenee absorboimaan yli 99,96 prosenttia siihen osuvasta valosta. Nyt Vantablackia on käytetty luomaan maailman tummin ajoneuvo.

BMW on luonut Vantablackilla päällystetyn erikoisversion BMW X6 -autostaan. Yhtiö teki yhteistyötä materiaalin luoneen Surrey Nanosystemsin kanssa, joka maalasi ajoneuvon Vantablackin viimeisimmällä VBX2-versiolla.

CNN-uutissivuston mukaan VBX2 heijastaa hieman valoa, vaikka materiaali onkin edelleen äärimmäisen musta. Luksusgoottien unelma-autoa on kuitenkaan turha odottaa markkinoille ainakaan hetkeen. Vantablack-maalin pysyvyys auton pinnalla päivittäiskäytössä olisi haaste, johon ei toistaiseksi pystytä vastaamaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.