YLE: Jukka Virtanen on kuollut 86-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosikymmenien ajan suomalaiseen viihteeseen lukeutunut monitaituri Jukka Virtanen on kuollut 86-vuotiaana. Hän menehtyi asiasta ensimmäisenä kertoneen Yleisradion mukaan varhain sunnuntaiaamuna. Virtanen tuli tunnetuksi paitsi televisiosta myös muun muassa kirjailijana, toimittajana, näyttelijänä ja laulajana.

Levyraati-ohjelmassa suomalaisten olohuoneisiin vierailulle 17 vuoden ajan tullut Jukka Virtanen menehtyi pitkän sairauden uuvuttamana. Vuonna 2015 Virtanen kertoi sairastuneensa eturauhassyöpään, joka levisi muun muassa luustoon. Juha ja Ilkka Vainio -elämäntyöpalkinnon taannoin saanut Virtanen kertoi tuolloin Apu-lehdelle elävänsä loppusuoraa.

1960-luvulta saakka suomalaisen viihteen avaintekijöihin lukeutuneella Virtasella oli merkittävä rooli siinä mille suomalaiset nauroivat 1960- ja 1970-luvuilla. Näyttelemisen, käsikirjoittamisen ja laulamisen lisäksi hän oli Uuden Iloisen Teatterin perustajia. Virtanen oli myös innokas jalkapalloilija.