Ripuliaalto leviää Salossa – vahva epäilys syyllisestä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Salon kaupunki tutkii keskuskeittiöstä peräisin olevaa ruokamyrkytysepäilyä. Kaupunki tiedottaa, että osassa Salon ruokailupaikoissa eilen syöneistä ihmisistä on saanut vatsaoireita. Ihmiset ovat ripuloineet ja kärsineet vatsakivuista.

Ilta-Sanomien mukaan sairastuneita on yhteensä noin sata, joista suurin osa on lapsia. Ruokamyrkytyksen saaneiden joukossa on myös Salon kaupungintalon työntekijöitä. Salon ympäristöterveyshuollon päällikkö Riitta Suutari sanoo, että tauti ei ole ollut raju, eivätkä kaikki ole välttämättä edes huomanneet sitä.

Kaupungissa odotetaan parhaillaan näytteiden tuloksia. Syyski epäillään kuitenkin ulkomaista tilliä, jota on ollut aterioiden raaka-aineena. Keskiviikkona kaupungin ruokailupaikoissa ruokailleita ja sen jälkeen sairastuneita pyydetään täyttämään sähköinen ruokamyrkytysepäilykysely. Linkki kyselyyn löytyy Salon kaupungin verkkosivuilta kohdasta Asuminen ja ympäristö/Ympäristöterveydenhuolto/Elintarvikevalvonta/Ruokamyrkytys- ja vesiepidemiat.