Maailman kallein olut? Laskussa 60 000 euroa yhdestä pullollisesta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oluen hinta saattaa tuntua kalliilta Suomessa, mutta aivan kymmeniä tuhansia ei pullollisesta joudu maksamaan edes hienoimmissa ravintoloissa. Erään toimittajan yllätykseksi hänelle kävi juuri niin Iso-Britanniassa.

Urheilutoimittaja Peter Lalor joi Manchesterin Malmaison-hotellin baarissa pullon Deuchars IPA-olutta. Maksutilanteessa kortinlukijassa ilmeni ongelmia.

Jokin sai Lalorin kysymään, paljonko hän oli maksanut oluesta. Tarjoilija tarkisti asian ja totesi, että maksussa oli tapahtunut virhe. Oluesta oli veloitettu 5,50 punnan sijaan 55.000 puntaa, eli noin 60.000 euroa.

Saman tien tililtä kadonneiden rahojen palauttamisessa ilmoitettiin kestävän jopa 10 päivää. BBC:n mukaan hotelli on ilmoittanut tutkivansa tapausta. Lalor vitsaili juomansa oluen olleen koko historian kallein.