Nainen synnytti yksin vankisellissä – haastoi vankilan oikeuteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Coloradossa asuva nainen on nostanut kanteen Denverin kaupunkia ja paikallisia poliisivoimia vastaan. Naisen mukaan hän joutui synnyttämään yksin vankisellissä.

Henkilöllisyyspetoksesta epäiltynä vangitun Diana Sanchezin synnytys alkoi hänen ollessa sellissä. 26-vuotias nainen yritti turhaan toistuvasti pyytää apua vankilan henkilökunnalta. Hän sai ainoastaan oven alta sujautetun saniteettialustan.

Paikalle saapui hoitaja vasta Sanchezin synnytettyä lapsensa. Naisen mukaan vauva putsattiin, pääsi lämpimään ja sai antibiootteja vasta paljon myöhemmin, uutisoi NBC News. Kanteessa Sanchezin kuvaillaan kärsineen tarpeettomasta kärsimyksestä ja tuskasta päivänä, jonka olisi pitänyt olla hänen elämänsä onnellisin.