Huijausepäily Big Brotherissa – vedonlyöntiyhtiö: ”Jotain täysin poikkeuksellista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka Suomen Big Brother -tuotantokauden ensimmäisenä asukkaana talosta häädettiin BB-Emma. Nuori nainen purskahti itkuun kuultuaan äänestyksen tuloksesta. Tilanne oli kuitenkin toinen niillä henkilöillä, jotka olivat lyöneet vetoa Emman putoamisen puolesta.

BB-Emma 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

Nyt kansainvälinen vedonlyöntiyhtiö on julkaissut harvinaisen tiedotteen, sillä yhtiö on päättänyt olla tarjoamatta jatkossa Big Brotherin pudotuskohteita vedonlyöntiin. Päätös johtuu yhtiön mukaan huijausepäilyistä, sillä se uskoo ulkopuolisten tienneen Emman putoamisesta jo ennakkoon. Vedonlyöntiyhtiö kertoo järjestelmiensä havainneen erittäin poikkeuksellista käyttäytymistä ensimmäisen häätöäänestyksen yhteydessä.

– Välittömästi torstain lähetyksen jälkeen analyytikkomme havaitsivat jotain täysin poikkeuksellista. Heti torstai-iltana vetoja alkoi yllättäen vyöryä Emman häätämisen puolesta, ja peräti 90 prosenttia vedon laittaneista uskoi hänen putoavan, peliyhtiön Jussi Nurmi kertoo.

Havainnon jälkeen peliyhtiö toimi normaalisti eli pudotti Emman korkeahkon kertoimen 6.15:stä vain 2.05:een ja nosti samalla muiden ehdokkaiden kertoimia. Mikään ei muuttunut, vaan vetoja lyötiin edelleen käytännössä ainoastaan Emman putoamisen puolesta. Sen jälkeen peliyhtiö sulki pelikohteen kokonaan jo sunnuntaina aamuyhdeksältä.

– Joudumme valitettavasti tällaisessa tapauksessa epäilemään, että joillakin vedonlyöjillä on ollut etukäteen tieto siitä, kuka talosta tullaan häätämään. Tällaisessa tilanteessa se tuntuu erityisen ilkeältä, kun televisiokatsojilta kuitenkin kerätään äänestämisestä maksu, Nurmi toteaa.

Peliyhtiö ei ole ainoa taho, joka epäilee vilunkia äänestyksessä, sillä esimerkiksi Ilta-Sanomien varjoäänestyksessä vain kymmenen prosenttia äänesti Emman kotiin passittamisen puolesta. Ääniä annettiin yli 38.000 kappaletta, joten otos oli valtava. Jo eilen illalla verkossa levisi sitkeä huhu, jonka mukaan tuotanto olisi päättänyt Emman poistamisesta jo ennen äänestystä. Peliyhtiö ilmoitti, ettei se tule enää tarjoamaan pelikohteita Big Brotherin häätöäänestyksistä.