Myyjä painoi mieleensä yli 1 300 asiakkaan luottokorttitiedot – käytti niitä verkkokaupoissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Myyjänä työskennellyt mies on pidätetty yli 1.300 luottokortin tietojen varastamisesta. Teko oli onnistunut hänen hämmästyttävän tarkan muistinsa ansiosta.

Japanin Tokiossa sijaitsevassa ostoskeskuksessa työskennelleellä Yusuke Taniguchilla väitetään olevan niin kutsuttu valokuvamuisti. Sen ansiosta hän kykeni laittamaan mieleensä asiakkaiden luottokorttien nimet sekä numerot ja kirjoittamaan ne ylös vasta myöhemmin.

Taniguchi jäi kiinni tilattuaan kotiinsa kaksi yhteensä 2.280 euron arvoista laukkua varastetuilla luottokorttitiedoilla. Poliisit löysivät hänen hallustaan muistivihon, johon hän oli kirjannut ylös ihmisten nimet ja luottokorttien tiedot.

Sora News 24 -sivuston mukaan Taniguchi oli käyttänyt luottokorttien tietoja ostaakseen erilaisia tuotteita internetistä. Tämän jälkeen hän myi tuotteet eteenpäin panttilainaamoihin.