Näin Vantaalla: Rattijuoppo väitti juoneensa kolme olutta – puhalsi yli kolme promillea

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisipartio oli Vantaalla Martinlaaksossa keksiviikkona iltapäivällä, kun heille tultiin kertomaan henkilöautolla liikkeellä olevasta miehestä. Miehen epäiltiin olevan humalassa. Mies ajoi juuri ulos ostoskeskuksen parkkihallista ja poliisit lähtivät miehen perään.

Poliisit seurasivat, kun mies siirsi autonsa lähellä olevaan toiseen parkkihalliin. Mies pysäytettiin ja hänelle tehtiin puhalluskoe. Puhalluskoe oli reilusti yli törkeän rattijuopumuksen rajan. Mies selitti, että oli hetkeä aiemmin juonut kolme olutta. Mies väitti, että mittari näytti vain suualkoholia, eikä vastannut todellista tilannetta.

Mies puhallutettiin uudelleen viiden minuutin kuluttua, tulos oli yhä selvästi yli törkeän rattijuopumuksen rajan. Autoa kuljettanut 1979 syntynyt mies vietiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrin kokeeseen. Sen tulos oli 1,39 milligrammaa alkoholia litrassa, mikä vastaa yli kolmen promillen humalatilaa. Hänellä ei ole koskaan ollut ajo-oikeutta, joten häntä epäillään sekä törkeästä rattijuopumuksesta että kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.