Italian maaseudulle muuttaville maksetaan 25 000 euron tukiraha

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italiaan muuttamista harkitsevilla on nyt hyvä aika tehdä sanoista tekoja. Keski-Italiaan muuttaville luvataan nimittäin ilmaista rahaa. Italian harvaanasutulle Molisen alueelle muuttaville tarjotaan 700 euroa kuukaudessa kolmen vuoden ajan.

Se tarkoittaa yhteensä 25.200 euroa koko kyseiseltä ajalta. Molisen hallinnollisen alueen johtajan Donato Toman mukaan tarjouksessa on kaksi ehtoa. Uusien asukkaiden täytyy muuttaa alle 2.000 asukkaan kylään. Lisäksi heidän täytyy luvata alkaa yrittäjiksi uudessa kotikylässään.

– Minkälainen tahansa toiminta käy: Leipoimo, vihkokauppa, ravintola, mitä tahansa. Kyseessä on keino puhaltaa elämää kyliimme ja kasvattaa samalla asukaslukua, Toma kuvailee The Guardian -lehden mukaan.