Osama bin Ladenin poika on kuollut – Trump vahvisti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Terroristijohtaja Osama bin Ladenin vuonna 1989 syntynyt poika Hamza on kuollut. Uutisen on vahvistanut Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump. Hamza bin Ladenin uskottiin nousevan isänsä jalanjäljissä al-Qaida -terroristijärjestön johtoon.

Hänet määriteltiin Yhdysvalloissa kansainväliseksi terroristiksi kaksi vuotta sitten. Mies oli kehottanut seuraajiaan tekemään iskuja Yhdysvaltoihin ja muihin valtioihin. Valkoisen talon mukaan Hamza bin Laden sai surmansa terrorisminvastaisessa operaatiossa Afganistanin tai Pakistanin alueella. Tiedotteessa ei ole BBC:n mukaan paljastettu, koska operaatio tarkalleenottaen tapahtui.

Terroistijärjestö al-Qaida tunnetaan parhaiten 11. syyskuuta 2001 New Yorkissa järjestetystä terrori-iskusta. Järjestön perustaja Osama bin Laden kuoli vuonna 2011 Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen operaatiossa.