Facebook aikoo syrjäyttää kännykän – älylasit puetaan päähän?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älylasit eivät ole toistaiseksi voittaneet kuluttajien suosiota puolelleen Googlen kaltaisten teknologiajättien yrityksistä huolimatta. Nyt Facebook on suunnittelemassa omaa versiotaan silmälasien lailla käytettävästä älylaitteesta.

Facebook on aloittanut yhteistyön Ray-Banin omistavan Luxottica-yhtiön kanssa. Tavoitteena on luoda muodikkaiksi kuvaillut älylasit, joiden käyttöä julkisilla paikoilla ihmisten ei tarvitsisi hävetä.

Orion-nimisissä laseissa olisi pieni näyttö ja kamera, jonka avulla käyttäjät voisivat kuvata videota sosiaaliseen mediaan. Älylaseilla voisi myös soittaa ja vastaanottaa puheluita. Facebookin avoitteena olisikin, että älylasit korvaisivat älypuhelimet.

The Information -sivuston mukaan Facebook suunnittelee myös toisenlaisia laseja Ray-Banin kanssa. Stella-työnimellä kulkevista kameralaseista suunnitellaan Spapchatin Snap Spectacles -lasien haastajaa.