Suomalainen konserttijärjestäjä konkurssiin: ”Etämyynnin peruutusoikeus ei koske konserttilippuja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tapahtumajärjestäjä Live Entertainment Finland, eli Eastway Live, on asetettu konkurssiin 19. syyskuuta. Kilpailu- ja kuluttajaviraston tänä vuonna saamien yhteydenottojen perusteella kuluttajilla on ollut vaikeuksia saada rahojaan takaisin jo aiemmin peruuntuneista konserteista.

Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin kuuluva Live Entertainment Finland tunnetaan myös nimellä Eastway Live. Yhtiö haki yrityssaneerausta maaliskuussa 2019, mutta oikeus hylkäsi hakemuksen ja asetti yhtiön konkurssiin.

Lippuja loppuvuoden konsertteihin myydään edelleen ja niiden osalta kuluttajien on nyt syytä seurata lipunmyyjien tiedotteita. Kuluttajien on syytä huomioida, että etämyynnin peruutusoikeus ei koske konserttilippuja.

Kuluttajan mahdollisuudet saada rahat takaisin peruutetusta konsertista riippuvat hänen käyttämästään maksutavasta. Jos pääsylippu on maksettu luottokortilla, hinnan palautusta voi vaatia myös luottokorttiyhtiöltä. Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksetuista ostoksista voi mahdollisesti vaatia hyvitystä korttiyhtiöltä, jos yhtiö on korttiehdoissaan tai muutoin tähän sitoutunut.

Jos kuluttaja on maksanut lippunsa verkkopankissa tai muulla tavalla ennakkoon, saataviaan voi mahdollisesti aikanaan valvoa konkurssissa. Kuluttajan on hyvä seurata konkurssipesän tiedotusta ja ottaa tarvittaessa yhteyttä konkurssipesän pesänhoitajaan, asianajotoimisto Fennoon. Kuluttajat voivat tarvittaessa olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan.