Laki pakottaa koiralenkille Australiassa – jättisakot uhkana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikin tarpeiden laiminlyönti tulee jatkossa kalliiksi Australian pääkaupungissa. Lakiuudistuksen myötä koiran päivittäisestä lenkille viemisestä tulee velvollisuus lemmikinomistajille.

Uusi eläinten hyvinvointilaki astuu CNN-uutissivuston mukaan voimaan Australian pääkaupunkiterritoriossa torstaina 3. lokakuuta. Sen myötä koranomistajalle voidaan langettaa 4 000 australian dollarin, eli lähes 2 500 euron sakko mikäli hän ei vie lemmikkiä lenkille vähintään kerran vuorokaudessa.

Sakkoja seuraa myös, mikäli omistaja ei tarjoa koiralle asianmukaista suojaa, ruokaa ja vettä. Eläimet tuntevina olentoina tunnustavan lain ansiosta 24 tunnin ajan koiria kiinni pitäneiden täytyy myös päästää lemmikki liikkumaan vapaasti seuraavien kahden tunnin ajan.