Japanilaisessa temppelissä työskentelee robottipappi – saarnaa rajattomasti Buddhan oppeja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Keinoälyllä varustetut laitteet ovat ihmisten apuna niin arjessa kuin erikoistilanteissa. Nyt japanilaiseen temppeliin on hankittu robottipappi, joka saarnaa buddhalaisuudesta taukoamatta. Sen työskentelypaikkana toimii 400 vuotta vanha temppeli.

Kodajin temppelissä Kiotossa työskentelevä robottipappi on nimeltään Kannon. Sen ylävartalo on rakennettu ihmistä muistuttavaksi. Osa ihmisistä uskoo, että robotti pystyy tulevaisuudessa omaksumaan loputtoman määrän viisautta.

Tekoälyn valmistaminen maksoi lähes miljoona euroa. Robotti opettaa temppelissä kävijöille myötätunnon merkitystä ja kiusausten, vihan sekä itsekkyyden vaaroja. Robottipastorit kuulostavat videopelien hahmoilta, mutta Japanissa se näyttää olevan jo totisinta totta.