South Park kiellettiin Kiinassa – jakso oli liikaa maan johdolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikuisten animaatiosarja South Park on joutunut sensuurin kynsiin Kiinassa. Syynä on tuore jakso, jossa pilkataan juurikin Kiinan hallituksen taipumusta sensuuriin. South Parkin kaikki jaksot on poistettu suoratoistopalveluista Kiinassa.

Myös sarjaan liittyvät keskustelut ja maininnat sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla on The Hollywood Reporter -lehden mukaan estetty.

Tuoreessa Band in China -jaksoissa South Parkin lapset perustavat metallibändin, josta Hollywood-tuottaja haluaa tehdä elokuvan. Sitä joudutaan kuitenkin sensuroimaan Kiinan markkinoita varten.

– Toivotamme NBA:n tavoin Kiinan sensuurin tervetulleeksi koteihimme ja sydämiimme. Mekin rakastamme rahaa enemmän kuin vapautta ja demokratiaa, South Parkin tekijät kommentoivat sarkastisesti uutista Twitterissä.