Tutkimus: Teinien mielestä vanhemmat jakavat heistä liikaa tietoa internetissä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monilla vanhemmilla on tapana jakaa sosiaalisessa mediassa päivityksiä jälkikasvunsa puuhista. Tuoreen tutkimuksen mukaan nuoret eivät ole mielissään asiasta.

Microsoftin tuore Civility, Safety and Interaction Online -tutkimus koski yli 12 500 13-17 -vuotiasta nuorta 25 maasta. Sen mukaan 42 prosenttia vastanneista piti ongelmana sitä, että vanhemmat jakavat lapsistaan liikaa tietoa internetissä. 30 prosenttia vastanneista ei pitänyt asiaa ongelmana, ja 28 prosentin mukaan vanhemmat eivät ikinä jakaneet heistä tietoja ilman lupaa.

Tutkimukseen osallistuneista 66 prosenttia kertoi myös joutuneensa vähintään kerran vaaraan internetissä. Digitaalista kohteliaisuutta koskevan tutkimuksen tavoitteena on johtaa turvallisempaan ja terveellisempään internet-käyttäytymiseen.