Rocklegenda Eddie Van Halen sairastui syöpään – hoidot käynnistetty

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Van Halen -yhtyeen perustajajäseniin kuuluva kitaristi Eddie Van Halen sairastaa kurkkusyöpää. Muusikko on saanut hoitoa sairauteen sekä Yhdysvalloissa että Saksassa.

Eddien kielessä diagnosoitiin syöpä jo vuonna 2000. Tulloin kielestä poistettiin noin yksi kolmasosaa, minkä myötä sairauden luultiin parantuneen. Syöpäsolut kuitenkin levisivät miehen kurkkuun. Hän on saanut Saksassa viiden vuoden ajan sädehoitoa.

TMZ-sivuston mukaan lääkärit uskovat Eddien syövän saattaneen aiheutua hänen metallisesta plektrastaan. Muusikolla on ollut vuosikymmenten ajan tapana pidellä kitaran plektraa suussaan. Vuonna 1972 perustettu Van Halen tunnetaan erityisesti hiteistään, kuten Jump, Hot for Teacher ja Can’t Stop Loving You.