Pankkiryöstäjä piti oikeudessa 5 päivää kestäneen puheenvuoron

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolmen pankin ryöstöstä tuomittu mies ei halunnut poistua oikeudesta sanomatta viimeisiä sanojaan. Niiden kuulemisessa kesti päiväkausia. 71-vuotias Michael Jauernik tuomittiin 12 vuoden vankeusrangaistukseen Saksan Hampurissa.

Paikallisen lain mukaan vastaajalla on oikeudenkäynnin pääteeksi lupa sanoa viimeiset sanansa. Usein se käytetään katumuksen osoittamiseen. Jauernik käytti oikeutensa pitääkseen pitkän puheen, jossa hän muun muassa kuvaili rikostutkijoita epäpäteviksi. Ryöstäjä myös väitti tietävänsä laista enemmän kuin hänen asianajajansa. Jauernikin puhetta jouduttiin kuulemaan yhteensä viisi vuorokautta.

CNN:n mukaan Michael Jauernik on aikaisemmin tuomittu 1970 ja 1980-luvuilla tapahtuneista pankkiryöstöistä. Hän myös johti vuonna 1990 viisi päivää kestänyttä kapinaa hampurilaisessa vankilassa.