Rattijuoppo kaahasi Kuopiossa kaatokännissä – aiheutti hengenvaaran muille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rattijuopon aiheuttamissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuoli 2013–2017 vuosien aikana yhteensä 252 henkilöä. Tämä on 252 ihmistä liikaa. Monet kannattavat rattijuoppojen rangaistusten koventamista. Kuopiossa selvittiin onneksi pelkillä peltivaurioilla tuhdissa humalassa kaahanneen rattijuopon edesottamuksista.

Kuopion poliisi sai hätäkeskuksesta ilmoituksen sunnuntaina 13. lokakuuta kello 13:38 vaarallisesti VT 5:llä Siilinjärveltä kohti etelää ajavasta autosta. Poliisipartio havaitsi tuntomerkkeihin sopivan ajoneuvon Vuorelan rampin pohjoispuolella. Kyseinen auto ajoi ohituskaistalla, heittelehti rajusti ja törmäsi toisen auton vasempaan kylkeen.

Partio lähti auton perään pysähtymismerkkiä näyttäen. Holtiton kuljettaja lähti ohittamaan vaarallisesti autoja paetessaan poliisia. Auto kääntyi Vuorelan rampissa liikenneympyrästä kohti Kunnonpaikkaa. Kunnonpaikan risteyksessä auto teki u-käännöksen, jolloin poliisiauto osui auton vasempaan takakulmaan keula edellä.

Poliisin tiedotteen mukaan auto jatkoi pakoaan palaten takaisin VT 5:lle kohti Kuopiota. Auto käytti reilua ylinopeutta ajaen 100 km/h alueella noin 140–150 km/h nopeutta. Auto kääntyi Päivärannan rampista oikealle kohti Julkulaa, ja ajoi päin punaisia valoja. Poliisiauto kiilasi auton vasempaan takakulmaan ja sai ajon pysäytettyä.

Kuljettajana toiminut noin 40-vuotias kuopiolaismies puhalsi alkometriin lukeman 0,92 mg/l, mikä vastaa noin kahden promillen känniä. Autossa ei ollut muita henkilöitä. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksesta. Autossa, johon mies törmäsi moottoritiellä, oli kyydissä viisi henkilöä. He eivät loukkaantuneet törmäyksessä, mutta kaikkiin autoihin tuli vaurioita.