Etsintäkuulutettu ajoi Lammilla 124 km/h ilman ajokorttia – autokin oli luvaton

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jos tänä vuonna ojennetaan Vuoden törkein autoilija -titteliä, on sunnuntai-iltana poliisien haaviin Lammilla jäänyt mies vahva ehdokas kategoriassa. Hän ajoi törkeää ylinopeutta ilman ajokorttia ajoneuvolla, mikä oli anastettu petoksella ja varustettu varastetuilla rekisterikilvillä. Kaiken lisäksi hän oli etsintäkuulutettu.

Poliisin moottoripyöräpartio mittasi Lammilla vastaantulleelle autolle 88 kilometrin tuntinopeuden alueen rajoituksen ollessa 50 km/h. Auto jatkoi kiihdyttäen matkaa kohti Lammin keskustaa, jolloin sen nopeudeksi poliisi mittasi tutkalla 124 km/h rajoituksen ollessa 40 km/h. Auto saatiin lyhyen seuraamisen jälkeen pysäytetyksi Evontiellä.

Kuljettajana toiminut noin 20-vuotias mies puhalsi nollatuloksen alkometriin ja huumausainepikatesti oli negatiivinen. Autoon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat ja anastetuksi ilmoitetut rekisterikilvet. Auto osoittautui samalla petoksella viedyksi.

Miehellä oli useita voimassa olevia etsintäkuulutuksia perässään. Hänellä ei ole koskaan ollut ajo-oikeutta ja hänellä oli kolme kortitta ajoa viimeisen vuoden aikana. Kyydissä hänellä oli yksi samanikäinen matkustaja. Kuljettaja otettiin kiinni Hämeenlinnan poliisiasemalle epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, ajoneuvorikkomukseen ja petokseen.