Puolet suomalaisnaisista keskustelee seksistä ystävien kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Seksi on intiimi asia, josta kumppanusten olisi kuitenkin järkevää oppia kommunikoimaan. Rakkauselämään kuuluva läheisyys lujittaa suhdetta, ja sen laatua voi parantaa ainoastaan avoimesti keskustelemalla. Suomalaiset miehet eivät kuitenkaan seksielämäänsä juurikaan analysoi.

Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan naiset keskustelevat seksistä huomattavasti enemmän ystäviensä kanssa kuin miehet. Yli 20 prosenttia suomalaisista ei keskustele seksistä kenenkään kanssa, mikä voi vaikuttaa epäsuotuisasti tyytyväisyyteen ja seksielämän laatuun.

– Seksi on herkkä ja henkilökohtainen aihe, johon liittyy paljon erilaisia tunteita ja ujouttakin. Joskus halua keskusteluun kumppanin kanssa saattaa olla, mutta oikeita sanoja ei löydetä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

– Joskus voi olla niinkin, että intiimialueista käytetty sanasto ei ole tuttua ja se sitten vaikeuttaa asioista puhumista. Parisuhteessa olevien pitäisi kuitenkin jokaisen voida keskustella seksistä oman kumppaninsa kanssa. Keskusteleminen paitsi lisää tyytyväisyyttä seksielämään myös kehittää sitä.

Noin puolet suomalaisnaisista keskustelee seksielämästään ystävänsä kanssa, kun miehistä samaa tekee ainoastaan kolmannes. Nuoret aikuiset puhuvat eniten seksielämästään oman kumppaninsa kanssa, kun taas vanhempi ikäpolvi ei puhu aiheesta ollenkaan. Kommunikoimisen avulla seksielämää voisi rikastaa molempia osapuolia tyydyttäväksi kokonaisuudeksi.