Paremman seksin lähde löytyy ruokakaapista – lisää nautintoa makuuhuoneeseen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kaamosaikana on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota hyvinvointiin ja jaksamiseen. Mielihyvähormoneja voi niittää muun muassa seksistä, mutta ensin rakkauselämä kannattaa vilkastuttaa ansaitsemalleen tasolle.

Parempaa seksielämää havittelevien kannattaa vaihtaa epäterveelliset naposteltavat siemeniin ja pähkinöihin. Niissä on runsaasti seksihaluja lisäävää sinkkiä. Sinkkivalmisteita voi syödä myös lisäravinteena, mutta ne saa terveellisempänä seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä sekä pekaaninpähkinöitä ja cashewpähkinöitä syömällä.

Hormonit tarvitsevat puolestaan terveellisiä rasvahappoja, joita on pähkinöissä runsain mitoin. Tämä auttaa seksissä tärkeiden hormonien, kuten testosteronin ja estrogeenin tuotannossa. Pähkinöissä olevat proteiinit ja kuidut auttavat puolestaan tasoittamaan verensokeria. Tasainen verensokeri lisää energiatasoa ja parantaa mielialaa.

Pähkinöissä oleva magnesium antaa oivan piristysruiskeen päivään. Eikä kannata väheksyä pähkinöissä olevia antioksidantteja, jotka parantavat tehokkaasti sperman laatua. Se on ensiarvoisen tärkeää silloin, jos seksin avulla haluaa myös lisääntyä.