Poliisilta vakava neuvo: Näin käytät heijastinta oikein

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Heijastinmarkkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja sille, että näkyy oikein pimeällä. Ihmiset voivat pukea heijastinliivien lisäksi heijastinlangasta neulotun pannan, käyttää heijastinteipillä päällystettyjä kuulokkeita tai vaihtaa kenkiin heijastinnarut. Lisäksi markkinoilla on heijastinhanskoja sekä kaiken kruunaa takkiin ripustettu heijastin, joka roikkuu polven korkeudella.

Itsensä lisäksi on myös järkevää merkata lenkkikaveri, joka useimmilla on koira. Heijastimien on näyttävä joka suuntaan, joten ranteet ja nilkat ovat mainioita paikkoja pukea heijastinnauha. Eläimen panta tai valjaat on hyvä olla niin ikään heijastavaa materiaalia. Osa pukee koiralleen erillisen heijastinliivin.

Vanha sananlasku kuuluu, että heijastin on halpa henkivakuutus. Sitä se myös on, joten heijastimien suhteen on järkevää vetää ennemmin överiksi kuin jättää vajareiksi. Markkinoilla on myös heijastinsprayta, jolla voi käsitellä esimerkiksi polkupyörän ja kypärän.

Ole sinäkin riittävän valovoimainen pimeässä!

Publiée par Suomen poliisi sur Vendredi 25 octobre 2019