Spekti julkaisee Rakas Spektistan -studioalbuminsa – vuosien odotus päättyy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rap-artisti Spekti julkaisee tänään perjantaina 25. lokakuuta kolmannen albuminsa nimeltä Rakas Spektistan. Ilmestyessään jo lähes tuplaplatinaa striimannut ja yhdeksän jalometallisingleä sisältävä albumi kokoaa yksiin kansiin Spektin viimeisimmät neljä vuotta. Mukana on kolme uutta kappaletta.

Albumin tunnelmat vaihtelevat raikkaasta Italo-vaikutteisesta popista Leevi and the Leavings -henkisiin juomalauluihin ja modernilla twistillä tuotettuun suoraan iskulinja-rappiin. Levyltä löytyy esimerkiksi Planeetat Järjestyy -kappale, joka on kasarivaikutteista pop-tuotantoa.

– Kyseessä on rakkauslaulu, jossa olen tuotannon lisäksi hakenut myös tekstiin vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Omasta mielestäni tää on fiilikseltään mun uran tähän asti positiivisin biisi, Spekti kertoo.

Myrkkyä-kappaleessa vierailee lähes koko nykyinen Rähinä Records, kun Elastinen, Brädi, Uniikki, Ares ja Timo Pieni Huijaus pääsevät muistuttamaan kyvyistään mikin varressa.

– Myrkkyä on loistava esimerkki siitä, miten albumikokonaisuus mahdollistaa myös sellaisten biisien tekemisen, joita on vähän vaikea ajatella singleinä, analysoi Spekti.