Elton Johnin balladi harpulla – koskettava versio videolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harpun soittaminen ei ole maailman yksinkertaisinta puuhaa, sillä sen ääniala ylttää 6,5 oktaaviin ja kieliä on yhteensä 47. Silti sen avulla voi soittaa kaikille tuttuja kappaleita, aina popmusiikista rankempaan rokkiin. Nyt kuullaan 70-luvun balladi.

Harppuja on soitettu maailmassa jo ennen nykyisen ajanlaskun alkua. Korkeakulttuuriin sopiva äänimaailma on kuitenkin omiaan myös tuoreempien mestariteosten tulkinnassa. Nyt Kirsten Agresta Copely -niminen harpisti soittaa Elton Johnin ikivihreän klassikon Goodbye, Yellow Brick Roadin.

Nainen varioi tuttua sävelkulkua sopimaan harpun kymmenien kielien äänimaailmaan ja vie kuuntelijansa lähes meditatiiviseen tilaan. Harppu on yksi maailmanhistorian vanhimpia kielisoittimia, ja sopii erinomaisesti melodisiin ja monivivahteisiin kappaleisiin.