Harjavallan alakoulussa silmitöntä ilkivaltaa – poliisi: ”Surullinen näkymä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Harjavallan alakoulu ja keskuskeittiö ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi viime viikonloppuna. Poliisi pyytää havaintoja, sillä koulukeskuksen tiloja oli rikottu ja sotkettu oikein urakalla.

Kokemäen poliisi sai sunnuntaiaamupäivällä ilmoituksen, että Keskuskadulla sijaitsevan keskustan alakoulun tiloihin oli murtauduttu. Tekijät olivat päässeet rakennukseen pukuhuoneen ikkunan rikkomalla ja tehneet sisätiloissa ilkivaltaa.

– Paikalle menneen partion silmien eteen aukesi surullinen näkymä ensin keskuskeittiön tiloissa ja sen jälkeen käytävillä ja luokkahuoneissa. Ruokalassa oli heitetty näkkileivät lattialle ja kaadettu maitoautomaatteja. Lattialle oli levitetty jauhoja ja kylmätiloissa rikottu juomapurkkeja. Lisäksi isoja säilykepurkkeja oli puhkottu ja tilat oli sutattu kattoja ja seiniä myöten, poliisista kerrotaan.

Koulun käytävillä ja avoinna olevissa luokkahuoneissa näkymä oli yhtä lohduton. Käytäviä oli sotkettu erilaisilla nesteillä ja elintarvikkeilla. Luokkahuoneissa olleita videotykkejä oli hajotettu ja atk-luokan kannettavia tietokoneita, näyttöjä ja hiiriä oli paiskottu lattialle sekä hakattu vasaralla kappaleiksi. Yhdessä luokkahuoneessa oppilaiden pulpetit ja piano oli töhritty vesiliukoisella värillä. Myös henkilökunnan sosiaalitilan pukukaappien sisällöt oli levitetty lattialle.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja koulukeskuksen tapahtumiin liittyen sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.