Järkyttäviä ylinopeuksia Espoossa ja Lohjalla – liukkaus ei vaikuttanut kaasujalkoihin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen partiot mittasivat useita suuria ylinopeuksia viime viikonloppuna. Poliisi määräsi väliaikaisen ajokiellon lähes 20 kuljettajalle. Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja huomattava ylinopeus ei synny vahingossa etenkään, kun sää on orastavan talvinen.

Esimerkiksi huumausaineiden vaikutuksen alainen kuljettaja ajoi 188 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h Espoossa Kehä III:lla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Toinen kuljettaja puolestaan ajoi 190 km/h satasen nopeusrajoitusalueella Lohjalla Turunväylällä perjantai-iltana.

Muita huomattavia nopeusrajoitusten ylityksiä todettiin viime viikonloppuna yhdeksän kappaletta. Ajokieltoon määrätyt kuljettajat ajoivat ylinopeutta 57–76 km/h. Lisäksi poliisi pysäytti kahdeksan kuljettajaa, jotka syyllistyivät vakavaan liikenneturvallisuuden piittaamattomuuteen.

– Kaikki ne tärkeät syyt, joita ajokieltoon määrätyt henkilöt kertovat poliisille ajokortin tarpeellisuudesta, olisi syytä pitää mielessä kaasupoljinta painaessaan. Mainitun suuruusluokan nopeudet kun eivät synny huomaamatta tai vahingossa, muistuttaa komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista.