Instagram ja Facebook kieltävät emojien kaksimielisen käytön

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin ja Instagramin käyttäjät joutuvat jatkossa olemaan tarkkana, missä yhteyksissä he käyttävät mitäkin emojia. Yhteisöjätti saattaa jopa poistaa käyttäjän tilin kokonaan mikäli se katsoo hänen käyttävän emojeita vihjailevaan sävyyn.

Facebookin uusien yhteisönormien mukaan tiettyjen emojien kuten munakoison ja persikan liittäminen seksuaalissävytteisiin viesteihin on kiellettyä. Munakoisoemojia käytetään usein kiertoilmauksena penikselle ja persikkaa puolestaan vaginalle.

New York Post -lehden mukaan käyttäjän jakama sisältö saatetaan poistaa, mikäli Facebook katsoo että sillä yritetään esimerkiksi hakea seksiseuraa tai alastonkuvia. Kieltolistalle ovat päätyneet myös alastonkuvat joissa intiimialueet on peitetty emojeilla.