Leivo stressi pois mielestä – perinteiset kotityöt ovat parasta terapiaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Perinteiset kotityöt ja käsityöt pakottavat tekijänsä olemaan läsnä samalla, kun antavat mielelle vapauden vaeltaa ajatuksissa. Leipominen on yksi parhaista tavoista poistaa mielipahaa, stressiä ja ahdistusta.

Lähes kaikkea muuta kokkaamista voi harjoittaa mututuntumalta ja käsimitoilla, mutta leipominen vaatii usein tarkan reseptin seuraamisen onnistuakseen. Reseptiin keskittyessä kaikkoavat huonot ajatukset ja mielipaha. Taikinan vatkaaminen ja sekoittaminen voi tuntua jopa terapeuttiselta.

Leivonnaiset puolestaan hivelevät kaikkia aisteja, kun niiden tuoksut valtaavat kodin. Makunystyrät kiittävät herkullisesta lopputuloksesta, jonka saa nauttia vailla huonoa omatuntoa. Pullaa voi murentaa sormilla ja piirakan koostumusta makustella suussa. Leipurin on pakko olla poissa ruutujen ääreltä ja samalla saa palkinnon tehdystä työstä.