Hurja takaa-ajo Iisalmessa – edes piikkimatto ei pysäyttänyt huumerattijuoppoa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisipartio yritti pysäyttää sunnuntai-iltana puolen yön aikaan Iisalmessa Kiuruvedentiellä ajanutta henkilöautoa. Auton kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut annettua pysähtymismerkkiä, vaan lähti ajamaan karkuun. Tästä alkoi tunnin verran kestänyt takaa-ajo.

Karkuun lähtenyt autonkuljettaja ajoi mutkien kautta Kiuruvedelle ja jatkoi sieltä pakoaan kohti Pyhäjärveä. Paajakkalantiellä kuljettaja ajoi poliisin levittämään piikkimattoon. Molemmat eturenkaat puhkesivat autosta, mutta kuljettaja jatkoi edelleen matkaa kohti Pyhäjärventietä ja sieltä tien yli Korpijoentielle.

Lähes tunnin kestäneen takaa-ajon jälkeen yksi tehtävälle osallistuneista poliisipartioista sai työnnettyä pakenevan auton ulos tieltä Korpijoentien ja Ohenmäentien risteyksessä. Autoa ajanut 44-vuotias lapinlahtelainen mies puhalsi alkometriin nolla promillea. Hän kieltäytyi tekemästä huumetestiä.

Mies otettiin kiinni verikokeiden jälkeen epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausainerikokseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Autossa matkustajana ollut 29-vuotias lapinlahtelainen mies otettiin myös kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.