Australian metsäpalot leviävät – realitysarjan tuotantokausi vaakalaudalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australiassa parhaillaan riehuvat massiiviset metsäpalot ovat johtaneet jo monenlaisiin seurauksiin, joiden vaikutukset leviävät laajalle. Nyt on selvinnyt, että maailmanlaajuista suosiota nauttivan I’m a Celebrity Get Me Out of Here -realitysarjan tuotantokausi joudutaan mahdollisesti perumaan metsäpalojen vuoksi.

Tuhannet ihmiset ovat jo menettäneet kotinsa rajusti levinneissä metsä- ja maastopaloissa, ja useita ihmisiä on myös menehtynyt tulipaloissa. Eilen illalla tulimeri oli jo levinnyt vain kymmenen kilometrin päähän I’m a Celebrity Get Me Out of Here -ohjelman tuotantoalueesta, ja tuli tuhota kuvauspaikan jo tänään. Paikalla on jo useita työntekijöitä valmistelemassa seuraavan tuotantokauden kuvauksia.

Alueelle on luvattu tiistaiksi poikkeuksellisen kuumaa ja tuulista säätä. Yhteensä tulipaloja on arviolta sata Queenslandin ja New South Walesin osavaltioiden alueilla. Pelastusmiehistöjen mukaan alueen pitkä kuivuus on aiheuttanut tilanteen, jossa metsäpaloja on erittäin vaikea sammuttaa.