Facebookissa suursiivous – 5,4 miljardia käyttäjätiliä poistettu

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin sosiaalinen media Facebook on muodostunut sen suuren suosion vuoksi myös huijarien temmellyskentäksi. Palvelussa leviää päivittäin valtava määrä huijausviestejä, joihin monet pahaa-aavistamattomat käyttäjät myös lankeavat.

Nyt palvelussa on tehty kuitenkin todellinen suursiivous. Facebook ilmoitti CNN-uutisille poistaneensa palvelusta tammi-lokakuussa peräti 5,4 miljardia tekaistua käyttäjätiliä. Määrä on noin kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna, sillä vuonna 2018 poistettiin koko vuonna yhteensä 3,3 miljardia käyttäjätiliä.

Kuukaudessa Facebookilla on noin 2,5 miljardia eri käyttäjää. Tekaistuja tilejä tehtaillaan nykyisin koneellisesti, joten merkittävä osa niistä saadaan poistettua jo heti tilin perustamisen jälkeen. Yhdysvalloissa valmistaudutaan parhaillaan seuraaviin presidentinvaaleihin, joten Facebookin kerrotaan olevan valppaana tekaistujen tilien lisäksi myös sosiaalisen median kautta tapahtuvan vaalikampanjoinnin osalta.