Uudet peltipoliisit ovat alentaneet ajonopeuksia valtateillä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valtatie neljälle ja kuudelle viime aikoina pystytetyt uudet kameralaitteistotolpat ovat tilastojen mukaan vähentäneet onnettomuuksia ja alentaneet keskimääräisiä nopeuksia näillä tieosuuksilla.

– Olemme tyytyväisiä, että olemme pystyneet parantamaan liikenneturvallisuutta teillä, joissa on paljon tienkäyttäjiä liikkeellä, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Väyläviraston onnettomuustilaston mukaan nelostien onnettomuudet välillä Lusi-Vaajakoski ovat vähentyneet huhti-syyskuun aikana. Vuonna 2016 onnettomuuksia oli 27 kappaletta, kun vuonna 2019 määrä oli 15 kappaletta. Myös keskimääräiset nnopeudet ovat olleet 85,6 kilometriä tunnissa, kun ne olivat vuonna 2016 vielä 87,7 kilometriä tunnissa.

Vuoden 2019 tammi-elokuun aikaan ei nelostiellä valvonta-alueella tapahtunut yhtään kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Onnettomuudet ovat myös vähentyneet kuutostiellä Loviisan ja Kouvolan välillä. Nopeudet ovat Väyläviraston automaattisten nopeusmittauspisteiden mukaan alentuneet syys-lokakuun välillä. Vuonna 2016 nopeus oli 91,5 km/h ja vuonna 2019 87,8 km/h.

Uudet kameravalvontalaitteistot pystytettin Lusi-Vaajakoski ja Loviisa-Kouvola -välisille tieosuuksille syksyllä 2018. Valvonta aloitettiin 11.7.2019 yhdellä valvontapisteellä. Molemmista alueista on annettu tiedoksi yhteensä noin 2.100 sakkoa tai rikesakkoa ja noin 1.800 huomautusta.