New Yorkin salattu ravintolahelmi paikallisten suosikki – aniharva turisti tietää tästä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vaatimattomalla sisäänkäynnillä varustettu Acuario Cafe löytyy New York Cityn Manhattanin Garment Districtilta. Karu sisäänkäynti ei kuitenkaan pelästytä pois herkullisen ruoan perässä olevia paikallisia. Ovien takaa saa lounasannoksia viidellä dollarilla.

Dominikaanisen tasavallan perinneruokia tarjoileva ravintola on ollut vuosikausien ajan etenkin newyorkilaisten latinoiden suosiossa. Ravintolan omistaja Rodolpho Perez perusti paikan saadessaan mahdollisuuden ostaa pienen tilan vanhasta tehtaasta. Nykyisin hän myy 500 annosta päivässä.

Ruokalistalla on liharuokia sekä riisiä ja pastaa. Menu vaihtelee tuoreiden ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan päivittäin. Ravintolan tasosta kertoo kuitenkin se, että jopa omistaja aterioi paikassa, kuten useat 25 vuotta lounaalla käyneet asiakkaat. Toisin sanoen, jos haluat ensi kerralla makoisaa murkinaa kohtuuhinnalla, suunnista 37th Streetille lähelle 8th Avenueta.