Vaeltajat järkyttyivät palatessaan autolleen – karhu lukitsi itsensä sisään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadan metsissä ja erämaassa asuu paljon karhuja, eikä niiden kohtaaminen ole harvinaista. Petoeläimet saattavat tutkia retkeilijöiden tavaroita ruoan löytymisen toivossa. Joillakin pohjoisamerikkalaisilla leirintäalueilla on erillisiä metallikaappeja retkeilijöiden muonien säilyttämistä varten.

Eräs utelias mustakarhu oli onnistunut selvittämään tiensä lava-auton takaosastoon ja lukittautunut sinne. Leiriin saapunut vaeltaja kuuli heti omituista ääntä autonsa sisältä ja näki takapaksissa karhun. Hän päätti pelastaa poloisen petoeläimen pinteestä.

Kaverit kuvasivat videolle, kun mies päästi karhun köyden avulla pois auton sisältä. Karhu pinkaisi välittömästi karkuun ja oppi, että ehkäpä sen ei kannata tunkea kuonoaan jokaiseen paikkaan. Täysikasvuiset urospuoliset mustakarhut voivat kasvaa yli 400 kilon painoiseksi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.