Eläköitynyt rikosetsivä: ”Tiedän kuka ampui Tupac Shakurin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

LAPD:n eläköitynyt rikosetsivä Greg Kading on kuulustellut urallaan useita jengiläisiä. Yksi heistä on kertonut karmivia yksityiskohtia legendaarisen räppäri Tupac Shakurin murhaan liittyen. Tupac Shakuria ammuttiin ohi ajaneesta autosta vuonna 1996 Las Vegasissa.

Tupac Shakurin kuolemasta on useita eri salaliittoteorioita. Virallisen raportin mukaan mies menehtyi sairaalassa ampumavammoihinsa kuusi päivää välikohtauksen jälkeen ollessaan 25-vuotias. Eläköitynyt etsivä kehoittaa Las Vegasin poliisin ottavan yhteyttä Duane Davis -nimiseen gangsteriin, joka tunnetaan myös nimellä Keffe D. Miestä kuulusteltiin Biggie Smallsin murhan yhteydessä.

Duane Davis kertoi vuoden 2009 kuulusteluissa olleensa autossa, josta Tupac ammuttiin kohtalokkaana syyskuun yönä vuonna 1996. He olivat ajaneet räppärin auton viereen ja laskeneet ikkunan. Davis kertoi oman sihtinsä olleen huono, joten hän ojensi aseen sisarenpojalleen Orlando Andersonille. Hänen ampumansa luodit koituivat Tupacin kohtaloksi.

Duane Davisille on annettu taannoin todistajansuoja, joten hänen sanomaansa ei voida käyttää miestä vastaan. Gangsterin on jopa kerrottu kerskailleen kuuluisan räppärin ampumatarinalla ja tehneen sen avulla sievoisia summia rahaa. Tunnustuksen omin korvin kuullut etsivä Greg Kading ei silti ymmärrä, miksi Las Vegasin poliisi ei ole pidättänyt Davisia avunannosta murhaan. Laitokselta kerrotaan ainoastaan, että tutkimus on edelleen avoinna, CBS Los Angeles raportoi.

Kerroimme aiemmin kuulustelunauhasta, jossa samainen Duane Davis on kertonut Sean Combsin, eli P. Diddyn suunnittelleen Tupacin murhaamisen. Diddy oli puhunut läheisilleen Tupacin murhaamisesta useaan otteeseen ja hänen väitetään maksaneen palkkamurhaajalle miljoonapalkkion Tupacin tappamisesta. Davis oli mukana suorittamassa murhaa, mutta hän jäi katkerana nuolemaan näppejään, kun Diddy ei maksanutkaan hänelle Davisin osuutta.