Vauvamonitori hakkeroitiin – tuntematon ääni kertoi lapselle rakastavansa häntä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Pienen lapsen vanhemmat uskovat jonkun hakkeroineen heidän vauvamonitorinsa. Tuntematon ääni oli yllättäen alkanut puhumaan lapselle laitteen kautta. Yhdysvaltojen Seattlessa asuvien Jon ja Johnin kolmivuotias Jayden tytär oli kertonut kuulleensa jonkun puhuvan hänelle.

Vauvamonitorista kantaunut miehen ääni oli kertovan rakastavansa häntä. Johnin äiti oli kuullut jo edellisellä viikolla lapsen huoneesta aikuisen ääntä. Pariskunnan mukaan kameran tarkennus oli myös muuttunut heidän itse säätämättä sitä.

Vauvamonitoreja valmistavan Fredi-yhtiön tuotteissa on NBC-uutissivuston mukaan jo aikaisemmin havaittu tietoturva-aukkoja. Jo ja John ovat sittemmin lopettaneet vauvamonitorin käytön ja olleet asiasta yhteydessä viranomaisiin.